Is dit iets voor jou?

Intimate Moves is voor iedereen, soepel of stijf, met en zonder ervaring. Niets hoeft. Ieder mens kan zich laten meevoeren in de meditatieve bewegingen, de verdiepingsoefeningen en spontane dans. Doe gewoon af en toe een avond mee, voor je plezier en om je te ontspannen, of gebruik Intimate Moves een tijd voor je persoonlijke groei.

Hoe ziet de avond eruit?

voorbereiding
voorbereiding

Met de aangereikte oefeningen bereid je je lichaam voor op een diepere ervaring. Je krijgt suggesties over hoe je de avond kunt gebruiken voor je persoonlijke groei.

jouw beweging
jouw beweging

De inspirerende muziekmix daagt je uit. Je ontdekt je eigen stroom door jouw lichaam van binnenuit in beweging te laten komen. In diep contact met jezelf tussen anderen.

afsluiten
afsluiten

De muziek gaat uit. Ontspanning. We sluiten de avond gezamenlijk af. Er wordt thee geschonken voor wie nog wil blijven om wat na te praten.

Intimate Moves = Intimiteit met jezelf

‘Intimiteit’ betekent in zijn oorsprong ‘het binnenste van het binnenste’. Vaak zoeken we belevingen van intimiteit buiten ons, met de ‘juiste’ personen in de ‘juiste’ omstandigheden. Het ervaren van ware intimiteit vindt echter plaats in onszelf, in ons eigen lichaam, ongeacht de omstandigheden waarin we ons bevinden.
Om die intimiteit met jezelf te ervaren word je tijdens de workshop telkens uitgenodigd om je stap voor stap steeds dieper open te stellen voor alles wat er op dat moment in jou gaande is, voorbij je voorkeuren en oordelen. Je gaat de wereld in jou herkennen en van binnenuit ervaren.

 • "Ik had nooit gedacht dat door het contact met anderen, ik mezelf zo zou zien"

  Jolanda Schoenmaker Over een avond Intimate Moves in Haarlem
 • "Meditatie beoefend te midden van activiteit is vele malen krachtiger dan meditatie beoefend in stilte”

  Meester Ta Hui

Het team en de founders

Intimate Moves is in 2013 ontworpen door Leon en Marion en sindsdien breidde het team zich snel uit en ontwikkelde zich tot een hecht team van professionele facilitators van Intimate Moves. Avond- en dag workshops worden nu door het team in Utrecht en op Landgoed Venwoude gegeven.

 • Leon Gras en Marion van Overveld (founders)
  Leon Gras en Marion van Overveld (founders)

  Geïnspireerd op hun Intimiteit & Levenslust programma, dat Leon & Marion vele jaren gaven op hun thuisbasis Landgoed Venwoude, ontwikkelden zij deze speciale avonden. Met veel plezier hebben zij Intimate Moves gegeven, zowel in Nederland als in het buitenland. Inmiddels hebben zij Intimate Moves overgedragen aan de huidige facilitators.
  Leon is als trainer/coach verbonden aan de Venwoude Levensschool. Leon is nog steeds nauw betrokken bij het waarborgen van de essentie van Intimate Moves.
  Meer info op www.leongras.nl.
  In januari 2018 is Marion overleden. Zij inspireerde en liet je ontdekken waarom ’t leven ’t leven waard is! Ze leefde de essentie van Intimate Moves tot het laatste moment van haar leven.
  Als huidig IM team is het een eer voor ons en zijn we dankbaar, om de creatie van Leon en Marion en de beoefening van Intimate Moves verder door te geven en te laten leven.

 • Kairava Geurkink (facilitator)
  Kairava Geurkink (facilitator)

  is sinds 10 jaar verbonden aan Venwoude en opgeleid als trainer Emotioneel Lichaamswerk. Ze nodigt je uit om jouw unieke beweging in het leven tot uiting te brengen. Ze doet dat op een heldere, zachte manier en een vleugje humor.

 • Silvia Zupanc (facilitator)
  Silvia Zupanc (facilitator)

  Is als dramatherapeut en trainer lichaamswerk opgeleid. De laatste jaren is haar passie voor ontwikkeling en professionalisering als trainer gericht op movement practice, meditatie, intimiteit, relaties en seksualiteit. Met haar levende energie is ze uitnodigend om kleine stappen in het onbekende en ongemakkelijke te wagen en wat meer te gaan ‘spelen’.

 • Bartel Dodeman (assistent)
  Bartel Dodeman (assistent)

  leidt mensen met zachte hand naar waar het werkelijk om gaat. Hij is betrokken bij het mannenwerk van Leon. Tijdens Intimate Moves verrast het hem elke keer weer hoe eindeloos veel energie het lichaam heeft, als het zijn stroom volgt.

 • Ilja van Laar (assistent)
  Ilja van Laar (assistent)

  Nadere informatie volgt.

 • Marc Ottespeer (assistent)
  Marc Ottespeer (assistent)

  Nadere informatie volgt.

Vragen?

 • "Ik had nooit gedacht dat door het contact met anderen, ik mezelf zo zou zien"

  Jolanda Schoenmaker Over een avond Intimate Moves in Haarlem
 • "Meditatie beoefend te midden van activiteit is vele malen krachtiger dan meditatie beoefend in stilte”

  Meester Ta Hui

Intimate Moves is ontstaan op landgoed Venwoude waar Marion en Leon al jaren hun programma Ontmoeten & Relaties verzorgen. Kijk op www.venwoudelevensschool.nl voor een inspirerend aanbod aan trainingen en workshops.